Acasa Stiri medicale Cum sa traiesti pana la adanci batraneti
Share |
Cum sa traiesti pana la adanci batraneti

Daca vrei sa traiesti cat mai mult, trebuie sa cunosti cele cateva cifre care arata cat de sanatoasa esti: indicele de masa corporala, tensiunea arteriala, glicemia, colesterolul.

Tensiunea arteriala se verifica cat mai des cu putinta, indiferent de varsta. Sa nu-ti imaginezi ca scapi de acest test, simplu de altfel, doar pentru ca esti tanara. il poti face in unele farmacii sau la medicul de familie. O tensiune mai mare de 130/85 ar trebui sa te trimita la medic, avertizeaza dr. G pe site-ul Discovery.

La fel si indicele de masa corporala, daca este mai mare de 29. Indicele de masa corporala al unei persoane sanatoase ar trebui sa fie mai mic de 24. Daca sare putin peste n-ar fi chiar un dezastru, cu conditia sa duci o viata sanatoasa. Dar daca ai atins un IMC de 29 sau mai mare, mergi la doctor pentru a cere ajutor in lupta cu kilogramele.

Glicemia ar trebui sa ti-o cunosti neaparat pentru a putea diagnostica la timp un eventual diabet. Dr. G ne avertizeaza ca sunt milioane de persoane in lume care sufera de diabet fara sa o stie, iar asta le distruge organismul in fiecare zi. Uneori boala este diagnosticata cand e deja prea tarziu.

 

Ştiri similare
Discutii despre fire de sutura

Varietatea mare de ţesuturi care trebuie reparate duce permanent la adaptarea calităţii materialelor de sutură pentru a răspunde acestor cerinţe.
Principiile alegerii acestora sunt mai mult

Alegeti calitatea in medicina!

Circulă zicala “fiecare pacient îşi găseşte chirurgul pe care îl merită”  - aceasta înseamnă că pacienţii care caută “ieftin” vor găsi ş mai mult

Noutăţi:
Chirmax in presa
CHIRMAX - un brand foarte cunoscut in Europa, in domeniul medical, s-a lansat in premiera in Romania, la Timisoara, prin Chirmax Surgical Sutures. Aceasta ofera
 mai mult
Denta, Bucuresti
Denta - expozitie internationala de echipamente, instrumentar, accesorii, materiale si produse
 mai mult
Armedica, Arad
Chirmax prezent la Targul international de medicina, aparatura medicala, stomatologie, farmacie, optica, protetica, servicii conexe. mai mult
cosul meu (gol)   |   autentificare