Acasa Stiri medicale Radiaţiile ultraviolete! Turiştii aflaţi pe litoral le ignoră
Share |
Radiaţiile ultraviolete! Turiştii aflaţi pe litoral le ignoră

   Nivelul emisiilor de radiaţii ultraviolete a atins cote mari  în România. Doar specialiştii par însă constienţi de pericolul expunerii de soare în această perioadă.
   Turiştii aflaţi pe litoral se bucură de vremea bună, fără să-şi facă griji pentru sănătate. Sunt la mare şi vremea bună nu poate decât să-i bucure. Turiştii nu sunt deloc îngrijoraţi de nivelul alarmant al radiaţiilor ultraviolete din aceste zile.
"Nu, nu ne e teamă de radiaţii, cu toate că am ascultat la aparat ce se întâmplă", spune un turist. Oamenii motivează faptul că le place căldură, soarele şi le e bine în plină zi la plajă.
   Mai mult, doctorii atenţionează asupra pericolului expunerii la soare în aceste zile. "Expunerea la soare poate produce cefalee, lipotimii, stări de deshidratare, toate cu complicaţii deosebite în timp, dacă nu se iau măsurile necesare cât mai repede", a declarat dr. Aura Broască, director adjunct la Serviciul de Ambulanţă Constanţa.
   În cazul expunerii prelungite, radiaţiile ultraviolete por transforma o simplă aluniţă în cancer de piele. avertizează dermatologii.

Sursa: Realitatea
Ştiri similare
Discutii despre fire de sutura

Varietatea mare de ţesuturi care trebuie reparate duce permanent la adaptarea calităţii materialelor de sutură pentru a răspunde acestor cerinţe.
Principiile alegerii acestora sunt mai mult

Alegeti calitatea in medicina!

Circulă zicala “fiecare pacient îşi găseşte chirurgul pe care îl merită”  - aceasta înseamnă că pacienţii care caută “ieftin” vor găsi ş mai mult

Noutăţi:
Chirmax in presa
CHIRMAX - un brand foarte cunoscut in Europa, in domeniul medical, s-a lansat in premiera in Romania, la Timisoara, prin Chirmax Surgical Sutures. Aceasta ofera
 mai mult
Denta, Bucuresti
Denta - expozitie internationala de echipamente, instrumentar, accesorii, materiale si produse
 mai mult
Armedica, Arad
Chirmax prezent la Targul international de medicina, aparatura medicala, stomatologie, farmacie, optica, protetica, servicii conexe. mai mult
cosul meu (gol)   |   autentificare