Chirlac rapid braided

Material: Material de sutură sintetic, resorbabil, împletit, compus dintr-un polimer al acidului glicolic, învelit. SubstanÅ£ele conÅ£inute în înveliÅŸ ÅŸi fir propriu-zis sunt nonantigenice ÅŸi noncolagenoase.
Culoare fir: violet si incolor
Utilizare: Sutură tegumentară, mai ales în chirurgie pediatrică, ginecologie (ex. episiotomii), chirurgie oftalmică (ex. sutura conjunctivei) ÅŸi pentru circumcizia mucoasei bucale. Chirlac rapid braided steril este conceput pentru folosire la aproximarea Å£esuturilor moi la care este necesară susÅ£inerea plagii pentru scurtă durată ÅŸi unde resorbÅ£ia rapidă a suturii constituie un avantaj.
Caracteristici: Firul este acoperit cu o substanţă resorbabilă. Aceasta reduce efectul de capilaritate. Putere tensilă ridicată. Produsul determină în Å£esuturi o reacÅ£ie inflamatorie acută minimă.
Proprietati de resorbtie:Pierderea progresivă a forÅ£ei tensile ÅŸi resorbÅ£ia firului se produc prin hidroloză, prin care polimerul se degradează la acid glicolic care apoi va fi resorbit ÅŸi metabolizat de către organism. ResorbÅ£ia începe prin pierderea puterii tensile, fără o scădere apreciabilă a masei. La 5 zile post-implant se mai păstrează aproximativ 60% din puterea tensilă iniÅ£ială, care dispare în totalitate după 12-14 zile. ResorbÅ£ie completă la 30-40 zile. Chirlac rapid braided steril nu ar trebui utilizat la Å£esuturile care ar putea fi supuse expansiunii, întinderii sau distensiei sau care ar necesita suport mecanic de peste 7 zile. Nu este destinat ligaturării, domeniilor cardiovascular ÅŸi neurologic.
Materiale similare
Material: Monofilament sintetic din polimerul acidului glicolic ÅŸi ε-caprola...
Culoare fir: violet si incolor
Utilizare: Recomandat pentru aproximarea Å£esururilor moi, atunci când este indi...
mai multe detalii
Material: Fir rezorbabil împletit din polimerul acidului glicolic, învelit
Culoare fir: violet si incolor
Utilizare: De utilizat pentru apropierea ţesuturilor moi şi/sau ligaturări, pen...
mai multe detalii
Material: Monofilament sintetic, resorbabil, din polimerul poliesterului poli-p-dioxan
Culoare fir: violet
Utilizare: De utilizat pentru apropierea ţesuturilor moi. Aceste fire sunt folositoar...
mai multe detalii
Noutati:
Chirmax in presa
CHIRMAX - un brand foarte cunoscut in Europa, in domeniul medical, s-a lansat in premiera in Romania, la Timisoara, prin Chirmax Surgical Sutures. Aceasta ofera
 mai mult
Denta, Bucuresti
Denta - expozitie internationala de echipamente, instrumentar, accesorii, materiale si produse
 mai mult
Armedica, Arad
Chirmax prezent la Targul international de medicina, aparatura medicala, stomatologie, farmacie, optica, protetica, servicii conexe. mai mult
cosul meu (gol)   |   autentificare